Hoe werkt een bezoek aan Stapel op Sint?

Ieder kind moet een bezoekje aan de Sint kunnen brengen! Vanaf 20 november zal iedereen welkom zijn op Kasteel Stapelen. En om dit gedachtegoed kracht bij te zetten vragen we daarom geen entree. Door de samenwerking met veel Vrienden van Sint en goede afspraken met Boxtel Vooruit, de Gemeente Boxtel en de Paters Assumptionisten van Kasteel Stapelen is het ook dit jaar weer gelukt een fantastisch evenement neer te zetten met dit uitgangspunt.

Alle groepen 1-2 en 3 van de basisscholen in gemeente Boxtel krijgen de gelegenheid Stapel op Sint te bezoeken tijdens vooraf geplande tijden. Voor de weekendbezoeken is de entree dus voor iedereen (volwassenen en kinderen) gratis, er is wel een giftenpot waar een vrijwillige bijdrage voor Stapel op Sint op prijs wordt gesteld. We wensen iedereen veel plezier tijdens het bezoek aan de Sint!

activiteiten op het kasteel

Hoe zien de schoolbezoeken eruit:

De scholen komen met begeleiding naar Stapelen en de groep wordt in tweeën gesplitst. Eén groep blijft buiten en maakt gebruik van het programma op het binnenterrein. De andere groep krijgt een rondgang door het kasteel die eindigt in de werkkamer van de Sint. Na een half uurtje wisselen de groepen, na een uurtje zit het bezoek erop en wordt er een foto op het bordes gemaakt van de klas en Sint en Pieten en daarna krijgen de kinderen wat lekkers mee. Dit programma herhaalt zich vier keer per dag.

Hoe zien de weekendbezoeken eruit:

  • Er is een open inloop tijdens de dagen in het weekend. Kinderen bezoeken samen met ouders/grootouders/begeleiding het park, het binnenterrein en het kasteel.
  • In het kasteel kan men onder begeleiding van een wegwijs Piet een bezoek brengen aan de postkamer, de werkkamer van de Sint, de wenteltrap naar boven nemen naar de slaapkamer van de Sint, een bezoekje brengen aan de slaapkamer van de Pieten en andere ruimtes.
  • Er zijn geen vaste groepen of tijdsindelingen. Er wordt geen entree gevraagd. Houd rekening met wachttijden.
  • In het park zijn Pieten de kinderen aan het vermaken.
  • Op het binnenterrein worden diverse activiteiten georganiseerd door de Pieten. Ook Amerigo is in de stal..maar moet wel bijslapen van zijn nachtelijke werkzaamheden!
  • Natuurlijk zijn er heel veel Muziekpieten aanwezig om een gezellig feestje mee te kunnen vieren!
  • Er is een horecagelegenheid met koffie/thee/fris en dergelijke aanwezig.

Let op, er mag NIET in het doolhof gespeeld worden

Bereikbaarheid en parkeren :

Fiets: Je kunt met de fiets tot bij het kasteel komen, daar zijn fietsenrekken aanwezig. Het park is toegankelijk via de Burgakker, Konijnshoolsedreef en Parallelweg Zuid.

Auto: Auto’s mogen NIET op het terrein van Stapelen geparkeerd worden maar in de omgeving van Stapelen zoals aan de voorzijde van Sint Lucas (Grote Beemd), bij het JRL aan de zijde van de Konijnhoolsedreef of in de omgeving (zij ingang aan Kasteellaan is NIET geopend). Denk aan een eventuele blauwe parkeerschijf.

openingstijden

Bezoekrooster scholen:

Vanaf maandag 20 november t/m vrijdag 1 december zijn er op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 4 keer per dag geplande scholenbezoeken.

Het kasteel is dan voor ander publiek niet toegankelijk. De scholen zijn hiervoor allemaal reeds benaderd en de bezoeken zijn ingepland. Voor meer informatie wend je tot de betreffende school.

Bezoekrooster publiek:

Op zaterdag 25 november:
van 10.00 – 12.30 uur, van 13.30 – 16.30 uur en de avond openstelling van 17.30-19.00 uur

Op zondag 26 november:
van 10.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 16.30 uur.

Op zaterdag 2 december:
van 10.00 – 12.30 uur, van 13.30 – 16.30 uur en de avond openstelling van 17.30-19.00 uur

Op zondag 3 december:
van 10.00 – 12.30 uur en van 13.30 – 16.30 uur

Opmerking: Een half uur vóór sluitingstijd kunnen de laatste bezoekers naar binnen.

Bezoektijd:

De gemiddelde lengte van de rondgang door het kasteel is ongeveer een half uur. Daarnaast zijn er op het binnenterrein diverse sinterklaas spelletjes onder leiding van pieten. Een half uur voor sluitingstijd  kunnen de laatste bezoekers naar binnen.

Reserveren of aanmelden:

We hanteren geen bezoekerssysteem, een bezoek telefonisch of via internet reserveren is ook niet mogelijk. De bezoekers worden op diverse plekken op het binnenterrein of in het park vermaakt. Daarnaast is er een koffie/theecorner  gelegenheid ingericht. Zodoende maken we eventuele wachttijd aangenaam en proberen we voor iedereen een bezoek aan de Sint zo leuk mogelijk te maken.