Hoe verloopt een bezoek aan Stapel op Sint?

Ieder kind moet een bezoekje aan de Sint kunnen brengen! Vanaf 18 november zal iedereen welkom zijn op Kasteel Stapelen. En om dit gedachtegoed kracht bij te zetten vragen we daarom geen entree. Door de samenwerking met veel Vrienden van Sint en goede afspraken met Boxtel Vooruit, de Gemeente Boxtel en de eigenaar (de heer Xander van Mierlo) van Kasteel Stapelen is het ook dit jaar weer gelukt een fantastisch evenement neer te zetten met dit uitgangspunt.

We wensen iedereen veel plezier tijdens het bezoek aan de Sint!

Activiteiten op het kasteel

Hoe verlopen de schoolbezoeken :

De scholen komen met begeleiding naar Stapelen en de groep wordt in tweeën gesplitst. Eén groep blijft buiten en maakt gebruik van het programma op het binnenterrein. De andere groep krijgt een rondgang door het kasteel die eindigt in de werkkamer van de Sint. Na een half uurtje wisselen de groepen, na een uurtje zit het bezoek erop en wordt er een foto op het bordes gemaakt van de klas en Sint en Pieten. Dit herhaalt zich enkele keren per dag.

Hoe verlopen de weekendbezoeken :

  • Het bezoek aan Stapel op Sint is GRATIS! 
  • Er is een open inloop tijdens de dagen in het weekend. Kinderen bezoeken samen met ouders/grootouders/begeleiding het park, het binnenterrein en het kasteel.
  • In het kasteel kan men onder begeleiding van een wegwijs Piet een bezoek brengen aan diverse ingerichte kamers zoals de postkamer, de werkkamer van de Sint en onder andere de kamers van de Pieten (SSSTTT!) .
  • Er zijn geen vaste groepen of tijdsindelingen. Er wordt geen entree gevraagd. Houd rekening met wachttijden.
  • In het park zijn Pieten de kinderen aan het vermaken.
  • Op het binnenterrein worden diverse activiteiten georganiseerd door de Pieten. Ook Amerigo is in de stal..maar moet wel bijslapen van zijn nachtelijke werkzaamheden!
  • Natuurlijk zijn er heel veel Muziekpieten aanwezig om een gezellig feestje mee te kunnen vieren!
  • Voor de weekendbezoeken is de entree dus voor iedereen (volwassenen en kinderen) gratis, er is wel een giftenpot waar een vrijwillige bijdrage voor Stapel op Sint op prijs wordt gesteld.
  • Er is een horecagelegenheid met koffie/thee/fris en dergelijke aanwezig om eventuele wachttijden te verzachten.

Let op, er mag NIET in het doolhof gespeeld worden.

Bereikbaarheid en parkeren :

Fiets: Je kunt met de fiets tot bij het kasteel komen, daar zijn fietsenrekken aanwezig. Het park is toegankelijk via de Burgakker, Konijnshoolsedreef en Parallelweg Zuid.

Auto: Auto’s mogen NIET op het terrein van Stapelen geparkeerd worden maar in de omgeving van Stapelen zoals aan de voorzijde van Sint Lucas (Grote Beemd), bij het JRL aan de zijde van de Konijnhoolsedreef of in de omgeving (zij-ingang aan Kasteellaan is NIET geopend). Denk aan een eventuele blauwe parkeerschijf!

Openingstijden

Bezoekrooster scholen:

Alle groepen 1-2 en 3 van de basisscholen in gemeente Boxtel en Esch krijgen de gelegenheid Stapel op Sint te bezoeken tijdens vooraf geplande tijden. Vanaf maandag 18 november t/m dinsdag 3 december zijn er op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geplande scholenbezoeken.

Het kasteel is dan voor ander publiek niet toegankelijk. De scholen zijn voor deze data allemaal reeds benaderd en de bezoeken zijn ingepland. Voor meer informatie wend je tot de betreffende school.

Bezoekrooster publiek:

Zaterdag 23 november en zaterdag 30 november:
van 09.30 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 17.30 uur.

Zondag 24 november en zondag 1 december:
van 09.30 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 16.30 uur.

Opmerking: Een half uur vóór sluitingstijd kunnen de laatste bezoekers naar binnen.

Bezoektijd:

De gemiddelde lengte van de rondgang door het kasteel is ongeveer een half uur. Daarnaast zijn er op het binnenterrein diverse Sinterklaas spelletjes onder leiding van Pieten. Een half uur voor sluitingstijd kunnen de laatste bezoekers naar binnen.

Reserveren of aanmelden:

We hanteren geen bezoekerssysteem, een bezoek telefonisch of via internet reserveren is ook niet mogelijk. De bezoekers worden op diverse plekken op het binnenterrein of in het park vermaakt. Daarnaast is er een koffie/theecorner  gelegenheid ingericht. Zodoende maken we eventuele wachttijd aangenaam en proberen we voor iedereen een bezoek aan de Sint zo leuk mogelijk te maken.